Knihopolis zavírá brány. Loučíme se slevou až 50 %

ikona_autora_tom Tom
26. 2. 2024 • 2 minuty čtení

Tenhle článek se nepíše lehce. Možná vás po přečtení titulku napadlo, že na vás zase šijeme nějakou taškařici, marketingovou lest nebo je to celé jen jedno velké nedorozumění. Bohužel, není tomu tak.

Se vší vážností a zlomeným srdcem oznamujeme, že Knihopolis dopisuje poslední kapitolu a k 3. březnu 2024 ukončuje svou činnost. 

Byla to krásná cesta, byť značně kratší, než jsme doufali. Kráčeli jsme po ní s úsměvem a možná jsme měli hlavu příliš v oblacích, zatímco nám kotníky drásalo trní. Nikdy jsme si s vámi nepovídali o našich byznysových peripetiích, protože jsme věřili, že si od nás zasloužíte jen povedené vtípky, skvělé nápady a poctivou práci. Faktem ale zůstává, že nás po všechny ty roky pomalu udolávala pocovidová ekonomika, nejistota, kterou do našich životů přinesla válka na Ukrajině, inflace, spotřebitelská recese i naše vlastní vize, které byly mnohdy příliš krásné a málo moudré. 

Nakonec nás zdolaly úplně.

Ani nehynoucí podpora mnohých z vás, ani vaše úžasné recenze nám bohužel nepomohly obstát proti armádě splátek a faktur. 

Vydali jsme se z poslední koruny, z poslední vteřiny času, z poslední kapky potu. Stojíme na konci cesty. Už nemáme kde vzít a co dát, proto nám nezbývá než zavřít brány města knihomolů. 

Co bude dál?

Zahajujeme likvidační výprodej. Všechna trička z biobavlny zlevňujeme o 40 %. Knižní doplňky (jako jsou hrníčky, svíčky nebo záložky) vyprodáváme o 50 % levněji. Veškeré knihy stále nabízíme slevou 30 %.
Pokud toužíte po některém z knihopolských výrobků, objednávejte dříve než později. Všechny zakázky, které k nám doputují do 3. března, odbavíme a odešleme. Další objednávky už přijímat nebudeme.

Snažili jsme se vám často a hlasitě děkovat, protože bez vás bychom po oné kouzelné knihopolské cestě neušli ani krok. A děkujeme vám i teď. Všem z vás, kdo u nás nakoupili, všem z vás, se kterými jsme se potkali, všem z vás, kteří v nás věřili, všem z vás, kdo tvořili naši úžasnou komunitu, všem z vás, kteří se nebáli vzít si čtení na triko. Pokud nás v této nelehké situaci něco drží nad vodou, jsou to právě vzpomínky a myšlenky na vás, naše nejvěrnější fanoušky, a na všechnu tu legraci, co jsme si užili. 

Každá kniha jednou končí, ať se nám to líbí nebo ne. Příběh Knihopolisu končí právě tady. Pokud je vám z toho smutno, udělejte to, co my knihomolové děláme vždycky, když nám skutečný život naloží víc, než dokážeme snést: sáhněte po nejbližší knize a utečte do dalšího příběhu, další romance, dalšího dobrodružství. 

Budeme moc rádi, pokud tuhle zprávu rozšíříte mezi své přátele a dopřejete Knihopolisu odchod s velkou slávou.

Bylo nám neskutečnou ctí a radostí,

Michal a Tom

a také Kris, Pavel, Niki a Adam z Knihopolisu