Knihopolis míří do Prahy!

ikona_autora_tom Tom
5. 5. 2023 • 2 minuty čtení

Utáhli jsme šrouby na naší staré fordce, dílna se vrší krabicemi s nápisem „Nezapomenout!” a místo knížek před spaním pročítáme mapku Výstaviště v Holešovicích. Co to znamená? Knihopolis se podruhé chystá na Svět knihy!

Pokud jste náhodou zrovna přiletěli na naši planetu a o Světě knihy zatím neslyšeli, vězte, že jsou to čtyři dny nabité literárními akcemi a přednáškami. Na pódiích i pod nimi potkáte spoustu českých i zahraničních hostů a v uličkách prakticky každého, koho kdy uhranulo psané slovo. Čtyři veliké haly, nespočet stánků a kluboven – to všechno narvané k prasknutí knihami za veletržní ceny. A hlavně atmosféra plná lásky ke knihám a nekonečně dobrá nálada.

Může na takové události Knihopolis chybět? To snad ani není otázka. Na co byste se ale zeptat mohli, je, co jsme si pro vás na veletrh připravili.

Knihopolské novinky

Našeho čarografika Pavla na veřejnosti moc vidět není a v posledních dnech byste ho horko těžko hledali i v jeho bytě. Sedí totiž schoulen u počítače a dokončuje tři nové a báječné motivy na trička, tílka, mikiny, mikinošaty a vůbec veškerý textil.

V Praze vám taky oficiálně přestavíme první knihopolský čaj. Říkáme mu prostě a jednoduše Knihočaj. Vznikl ve spolupráci s naším nejoblíbenějším producentem čajů, firmou Sonnentor, a obsahuje směs bylinek a ovocných plodů ve 100% bio kvalitě. Podle klinických testů, které jsme na sobě prováděli, čaj naprosto jednoznačně povzbuzuje fantazii, prohlubuje zážitek ze čtení a jeho aroma odpuzuje každého, kdo by vás chtěl při čtení rušit. 

Ti z vás, kteří se za námi zastavili na Knižním festivalu Ostrava, si kromě knižních úžasností určitě odnesli také jednu z papírových záložek. Prodávali jsme je za největší poklad ze všech – za váš úsměv! Záložky povezeme také do Prahy, ale nebude jich pět, ani šest, nýbrž dvanáct! Každý den vám nabídneme tři unikátní motivy.

Ke každému nákupu dostanete také zbrusu nové vydání Knihopolského Věstníku. Jestli vás při čtení nerozesměje, končím s psaním a jdu dělat poustevníka do hor.

Knihopolis na Světě knihy

Takto vypadalo knihopolské velvyslanectví na Světě knihy 2022.

Knihopolské trvalky

Na našem stánku samozřejmě objevíte všechno známé knihopolské zboží, které si můžete prohlédnout, osahat, vyzkoušet a my vám o něm budeme zaníceně vyprávět. Dovezeme kniháčky, dřevěné záložky, hrníčky, plecháčky, plátěnky, pytlíky, šedé i modré knižní obaly a sto třicet vymazlených svíček ze sojového vosku, které rozhodně nechceme vézt zpátky (mrk, mrk).

Cokoliv si u nás vyberete, odnesete si s 10% slevou!

Akce a soutěže

V Ostravě jsme si užili spoustu legrace a v Praze si ji užijeme dvojnásob. Každý den schováme na Výstavišti dva utajené poukazy. Komu se je podaří vystopovat pomocí nápověd v Knihopolské klubovně, ten dostane tričko dle vlastního výběru a úplně zadarmo!

Na stánku najdete také knižní kvíz. Ze všech úspěšných luštitelů vylosujeme na konci festivalu výherce velkého knihopolského balíčku. 

A pozor – novinka! Vyhlašujeme soutěž pro všechny z vás, kteří už u nás dříve nakoupili. Přijďte na veletrh v knihopolském tričku a dostanete dárek! 

Kdy, kde, jak?

Svět knihy se koná od 11. do 14. května v Praze na Výstavišti Holešovice. Moje maličkost, Michal a Kris na vás budou čekat uprostřed Křižíkova Pavilonu D

Skoro mi to přijde jako plýtvání písmenky, protože to opakujeme pořád, ale vy nám každý den znovu dokazujete, že jste ti nejlepší zákazníci, jaké si e-shop může přát. Jestli si najdete cestu na Svět knihy a věnujete nám pár minut svého času, slibujeme, že si to společně užijeme. Těšíme se na vás neskutečně!