Přijeďte za námi na Knižní festival Ostrava

ikona_autora_tom Tom
24. 2. 2023 • 4 minuty čtení

Naše dílna je krásné místo, ale jedna věc nám v ní chybí každičkou vteřinu — vy! Proto zbožňujeme ty dny, kdy naložíme kárku zbožím a vydáme se za vámi na některý z knižních festivalů.

Ten ostravský je naše srdcovka, protože abychom to řekli po našimu, tady sme doma. Koná se 3. a 4. března na Výstavišti Černá louka a já vás teď na něj budu lákat, vábit a ponoukat. Plně totiž chápu, že si někteří z vás mohou položit otázku, proč raději nezůstat doma pod dekou a načít další knížku.

Svíčky, obal a kniháček

Některé věci po internetu nevyzkoušíte.

Knihopolské zboží na dosah ruky

Programování našeho e-shopu jsme věnovali spoustu úsilí, ale přesto se nám nepovedlo zprovoznit některé funkce. Tak třeba se nám stále nedaří poskytnout ke stažení hebkost našich látek a vůbec se nám nevede posílat e-mailem vůni svíček.

Kde technologie selhává, tam knižní festival kraluje. U našeho stánku se totiž můžete s tričky mazlit do sytosti a vyzkoušet si různé velikosti. Předvedeme vám, jak funguje kniháček a v čem spočívá tajemství nastavitelných knižních obalů. Pokud jste někdy dumali nad tím, jestli jsou naše plátěnky skutečně tak pevně šité nebo vás zajímalo v čem tkví kouzlo nesepratelného potisku, přijďte nás směle vyzpovídat.

Knižní festivaly v sobě nesou ještě jednu hezkou tradici a to jsou…

Slevy, akce a soutěže

Cokoliv si u nás v Ostravě vyberete, odnesete si s 10% slevou. To platí i na trička, mikiny, tílka a mikinošaty, které si sice od nás neodnesete hned, ale vyrobíme vám je na zakázku a pošleme zdarma na jakoukoliv Zásilkovnu.

Aby bylo na festivalu řádně veselo, připravili jsme si pro vás pár výzev. Po výstavišti se nám zatoulá několik výherních poukazů. Protože jsou to mršky fikané, pečlivě se schovají. Jsme si ale jisti, že se vám je podaří najít pomocí nápověd, které budeme průběžně sdílet v naší Knihopolské klubovně.

Pokud se vám nechce chodit daleko, můžete si přímo na stánku vyzkoušet literární kvíz. Je samozřejmě výherní. Po skončení festivalu vylosujeme ze správných odpovědí jednoho z vás, kdo získá velký knihopolský balíček odměn.

A protože věcí zadarmo není nikdy dost, můžete si k nám zaskočit pro jednu z těchto nádherných papírových záložek:

Festivalové záložky

Festivalové záložky zadarmo a pro každého. Nejsou krásné? Že jsou krásné?

S Rafťákem po Bílé Vodě

Jakkoliv bychom si vás nejraději uzurpovali jen pro sebe, Knižní festival Ostrava nabízí i spoustu dalších radostí, které budete chtít zažít. Můžete se těšit na besedu a autogramiádu Jiřího Mádla, Karin Lednické nebo Kateřiny Tučkové, autorky fenomenální Bílé Vody. Poznáte i místní spisovatelky jako je naše kamarádka Miriam Blahová, která pokřtí novou knihu nazvanou Příběhu akvamarínu. 

Dorazí fenomenální literární hysterička (jop!) Karolína Zoe Meixnerová nebo holky z Humbooku v čele s Tessou Carter a Olou alias nofreeusernames.

Pokud nechcete jen poslouchat, fotit se s hvězdami a nakupovat tuny a tuny zlevněných knih, můžete zaskočit třeba na workshop s knihařkou Kateřinou Mestickou nebo lekci krasopsaní.

Ostrava není otrava

Já vím, já vím. Mnozí z vás to nemají do Ostravy zrovna blízko a táhnout se přes celou republiku jen kvůli Knihopolisu a knižnímu festivalu může být… meh!

A co třeba podniknout pravý a nefalšovaný ostravský trip? Užít si jeden víkend tady u nás na severu? Nemusíte zrovna fárat pod zem (i když je to nevšední zážitek), zkuste třeba kávičku ve výšce 77,7 metrů nebo si vyšlápněte na ostravský Vesuv (pozor, stále dýmí!). 

Asi nemusím připomínat, že jsme domovem Divadla Mír, nejvtipnější divadelní scény na světě. K večeři si zaskočte do legendární burgrárny Mama’s Bistro, noc můžete strávit třeba na zámku Zábřeh a za snídaní vyrazte na belgické palačinky do La petite conversation.

 

Tak co, nalákal jsem vás? Potkáme se 3. či 4. března na Knižním festivalu Ostrava? Řekněte jo!

Neslyším vás…

Tak. Tak je to správně. Máme vás rádi a moc a moc se těšíme!